Hozzávalók:
- 1 báránylapocka
- 2 kanál ecet
- só
- olaj
- Töltelékhez:
- 2 db zsemle
- 2 dl tej
- 3 db tojás
- 1 keménytojás
- 1 kis fej vöröshagyma
- petrezselyem
- őrölt bors
- só
- olaj
Elkészítés
A gyenge báránylapockát forró ecetes vízzel leöntjük, a csontot kivesszük és egy kicsit kikloppfoljuk. Megtöltjük a töltelékkel, hústűvel megtűzzük. Sütőben sűrű locsolgatás mellett puhára pároljuk, majd pirosra sütjük. Házi burgonyafánkkal tálaljuk.
Házi burgonyafánk: 80 dkg főtt burgonya, 30 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 4 tojás, só fehérbors, szerecsendió, vegeta. A hozzávalókat összegyúrjuk, fánk alakúra formázzuk és olajban kisütjük.