Hozzávalók:

  • 1 báránylapocka
  • 2 kanál ecet
  • olaj
  • Töltelékhez:
  • 2 db zsemle
  • 2 dl tej
  • 3 db tojás
  • 1 keménytojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • petrezselyem
  • őrölt bors
  • olaj
Elkészítés

A gyenge báránylapockát forró ecetes vízzel leöntjük, a csontot kivesszük és egy kicsit kikloppfoljuk. Megtöltjük a töltelékkel, hústűvel megtűzzük. Sütőben sűrű locsolgatás mellett puhára pároljuk, majd pirosra sütjük. Házi burgonyafánkkal tálaljuk.

Házi burgonyafánk: 80 dkg főtt burgonya, 30 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 4 tojás, só fehérbors, szerecsendió, vegeta. A hozzávalókat összegyúrjuk, fánk alakúra formázzuk és olajban kisütjük.