
Hozzávalók:
- 0,5 dl olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 60 dkg bárány apróhús
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 10 dkg zöldborsó
- 4 db közepes csiperke
- Só, frissen őrölt bors
- 2 evőkanál sűrű tejföl
- 0,5 dl 30%-os tejszín
- 2 evőkanál liszt
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 kiskanál aprított friss tárkonylevél
- Tárkonyecet
- Főtt házi csipetke, a birkagulyásnál leírtak alapján készítve.
Elkészítés
A forró olajon megpirítjuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a megmosott bárány apróhúst, a kisebb kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, a zöldborsót, a cikkekre darabolt gombát, és az egészet közepes tűzön kicsit összepirítjuk.
Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy 4-5 ujjnyival ellepje, majd ha felforrt sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön megfőzzük.
Végül a tejfölből, tejszínből, lisztből készített habarással besűrítjük, az aprított petrezselyemmel, friss tárkonnyal fűszerezzük, és lassú tűzön még 3-4 percet főzzük.
Ekkor lehúzzuk a tűzről, és tárkonyecettel pikánsra-savanykásra ízesítjük.
Tálaláskor a főtt csipetkét tányérokba szedjük, rámerjük a forró tárkonyos bárányragu levest, és megszórjuk aprított petrezselyemmel.