Bárányragu leves

Hozzávalók:

  • 0,5 dl olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 60 dkg bárány apróhús
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 10 dkg zöldborsó
  • 4 db közepes csiperke
  • Só, frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál sűrű tejföl
  • 0,5 dl 30%-os tejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 kiskanál aprított friss tárkonylevél
  • Tárkonyecet
  • Főtt házi csipetke, a birkagulyásnál leírtak alapján készítve.
Elkészítés

A forró olajon megpirítjuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a megmosott bárány apróhúst, a kisebb kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, a zöldborsót, a cikkekre darabolt gombát, és az egészet közepes tűzön kicsit összepirítjuk.

Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy 4-5 ujjnyival ellepje, majd ha felforrt sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön megfőzzük.

Végül a tejfölből, tejszínből, lisztből készített habarással besűrítjük, az aprított petrezselyemmel, friss tárkonnyal fűszerezzük, és lassú tűzön még 3-4 percet főzzük.

Ekkor lehúzzuk a tűzről, és tárkonyecettel pikánsra-savanykásra ízesítjük.

Tálaláskor a főtt csipetkét tányérokba szedjük, rámerjük a forró tárkonyos bárányragu levest, és megszórjuk aprított petrezselyemmel.