
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 80 dkg bárány apróhús
- Só, frissen őrölt bors
- 15 dkg csiperke
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 3 evőkanál sűrű tejföl
- 2 evőkanál liszt
A körethez:
- 50 dkg liszt
- 3 db tojás
- 1 jó kiskanál só
- 3 evőkanál olaj
A füstölt szalonnát kicsi kockákra vágjuk, kisütjük a zsírját, majd rászórjuk az aprított vöröshagymát, a fokhagymát, és kicsit megfuttatjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, most hozzáadjuk a megmosott bárány apróhúst, sózzuk, borsozzuk, annyi vizet öntünk rá, hogy félig ellepje és közepes tűzön lefedve, félpuhára pároljuk.
Ekkor rászórjuk a cikkekre vágott gombát, a szeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, a levét kevés vízzel pótoljuk, és készre pároljuk. Ha elkészült tejfölös habarással sűrítjük, ha felforrt lehúzzuk a tűzről. A körethez a lisztet a tojásokkal, sóval, annyi hideg vízzel elkeverjük, hogy sűrű állagú tésztát kapjunk, majd a sós forró vízbe szaggatva kifőzzük.
Végül leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük, és az olajjal összeforgatjuk, hogy ne ragadjon össze.
Tálaláskor a meleg galuskát formázva tányérra halmozzuk, mellészedjük a báránypaprikást, és paradicsommal, paprikával, petrezselyemmel díszítjük.