Tejfeles - gombás báránypaprikás

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 80 dkg bárány apróhús
  • Só, frissen őrölt bors
  • 15 dkg csiperke
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 3 evőkanál sűrű tejföl
  • 2 evőkanál liszt

A körethez:

  • 50 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 1 jó kiskanál só
  • 3 evőkanál olaj
Elkészítés

A füstölt szalonnát kicsi kockákra vágjuk, kisütjük a zsírját, majd rászórjuk az aprított vöröshagymát, a fokhagymát, és kicsit megfuttatjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, most hozzáadjuk a megmosott bárány apróhúst, sózzuk, borsozzuk, annyi vizet öntünk rá, hogy félig ellepje és közepes tűzön lefedve, félpuhára pároljuk.

Ekkor rászórjuk a cikkekre vágott gombát, a szeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, a levét kevés vízzel pótoljuk, és készre pároljuk. Ha elkészült tejfölös habarással sűrítjük, ha felforrt lehúzzuk a tűzről. A körethez a lisztet a tojásokkal, sóval, annyi hideg vízzel elkeverjük, hogy sűrű állagú tésztát kapjunk, majd a sós forró vízbe szaggatva kifőzzük.

Végül leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük, és az olajjal összeforgatjuk, hogy ne ragadjon össze.

Tálaláskor a meleg galuskát formázva tányérra halmozzuk, mellészedjük a báránypaprikást, és paradicsommal, paprikával, petrezselyemmel díszítjük.