Svéd bárányragu wokban

Hozzávalók 4 főre:

  • 15 dkg cukor
  • 60 dkg báránylapocka
  • 6-7 db babérlevél
  • bors
  • 20 dkg baconszalonna
  • 20-30 dkg gomba
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • fél citrom
  • 2 dl száraz fehér bor
  • 5 dkg vaj
  • 50 dkg széles metélt
  • 20 dkg vagy 1 konzerv vajbab
Elkészítés

Serpenyőben cukrot karamellizálunk, belerakjuk az apróra vágott bárányhúst, átforgatjuk, utána babérlevelet, sót, borsot, baconszalonnát, gombát, vöröshagymát, fokhagymát adunk hozzá, majd egy kicsi citromlevet. Amikor ez megdinsztelődött fehér borral készre pároljuk. Köret: széles metélt, ehhez vajon zöldbabot párolunk, apróra tört fokhagymával. Tálalás előtt összekeverjük.