
Hozzávalók:
- 1 kg csont nélküli birkacomb részeire bontva
- 1 fej fokhagyma
- Só, frissen őrölt bors
- 2 evőkanál mustár
- 3 szál friss zsálya
- 1 dl olaj
- 2 dl száraz fehérbor
A körethez:
- 80 dkg burgonya
- Só
- 1 evőkanál zsír
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 kiskanál fűszerpaprika
A megmosott birkacomb részeket nagyobb darabokra vágjuk, 4 gerezd csíkokra vágott fokhagymával megtűzdeljük, majd sózzuk, borsozzuk, bekenjük a mustárral, megszórjuk az aprított zsályával, és lefóliázva egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni.
Másnap tepsibe tesszük, mellészórjuk a meghámozott fokhagymacikkeket, aláöntjük a száraz fehérbort, 1 deci vizet, és alufóliával letakarva 180c-os sütőben majdnem puhára pároljuk.
Ekkor levesszük róla a fóliát, és a forró sütőbe visszatéve pirosra sütjük.
Párolás közben, ha kell, a szaftját kevés vízzel pótoljuk.
A körethez a meghámozott burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, úgy hogy kevés lé maradjon rajta.
A forró zsíron megpirítjuk az aprított vöröshagymát, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, és a burgonyára öntjük. Végül burgonyanyomóval darabosra törjük.
Tálaláskor a tört burgonyát tányérra halmozzuk, melléfektetjük a felszeletelt birkahús darabokat, megszórjuk a sült fokhagymával, és körbe locsoljuk a saját szaftjával.