Sült birkacombdarabok

Hozzávalók:

  • 1 kg csont nélküli birkacomb részeire bontva
  • 1 fej fokhagyma
  • Só, frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál mustár
  • 3 szál friss zsálya
  • 1 dl olaj
  • 2 dl száraz fehérbor

A körethez:

  • 80 dkg burgonya
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál fűszerpaprika
Elkészítés

A megmosott birkacomb részeket nagyobb darabokra vágjuk, 4 gerezd csíkokra vágott fokhagymával megtűzdeljük, majd sózzuk, borsozzuk, bekenjük a mustárral, megszórjuk az aprított zsályával, és lefóliázva egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni.

Másnap tepsibe tesszük, mellészórjuk a meghámozott fokhagymacikkeket, aláöntjük a száraz fehérbort, 1 deci vizet, és alufóliával letakarva 180c-os sütőben majdnem puhára pároljuk.

Ekkor levesszük róla a fóliát, és a forró sütőbe visszatéve pirosra sütjük.

Párolás közben, ha kell, a szaftját kevés vízzel pótoljuk.

A körethez a meghámozott burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, úgy hogy kevés lé maradjon rajta.

A forró zsíron megpirítjuk az aprított vöröshagymát, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, és a burgonyára öntjük. Végül burgonyanyomóval darabosra törjük.

Tálaláskor a tört burgonyát tányérra halmozzuk, melléfektetjük a felszeletelt birkahús darabokat, megszórjuk a sült fokhagymával, és körbe locsoljuk a saját szaftjával.