Rozmaringos babos báránysült

Hozzávalók:

  • 4 comb
  • 6 közepes paradicsom
  • 4 fej vöröshagyma
  • 0,5 kg fejtett száraz tarkabab
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 dl vörösbor
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 szál rozmaring
Elkészítés

Egy tepsibe olívaolajat öntünk, és a besózott, borsozott combokat beletesszük, úgy hogy mellé és fölé kerüljön a bab, a szeletelt hagyma, a paradicsom és a fokhagyma. Rozmaringgal megszórjuk.

Alufóliával lefedjük és kb. két órát 170 fokon sütjük.

Krumpli gombóccal és párolt káposztával tálaljuk.

Krumpli gombóc: 1 kg áttört burgonya, 0,5 kg liszt, 2 tojás.

Az áttört burgonyát a liszttel és a tojássárgájával összegyúrjuk, majd apró gombócokat formálunk belőle.

/Kútvölgyi Mihály: Juhételek 2002./