
Hozzávalók:
- 4 comb
- 6 közepes paradicsom
- 4 fej vöröshagyma
- 0,5 kg fejtett száraz tarkabab
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 dl vörösbor
- 1 dl olívaolaj
- 2 szál rozmaring
Elkészítés
Egy tepsibe olívaolajat öntünk, és a besózott, borsozott combokat beletesszük, úgy hogy mellé és fölé kerüljön a bab, a szeletelt hagyma, a paradicsom és a fokhagyma. Rozmaringgal megszórjuk.
Alufóliával lefedjük és kb. két órát 170 fokon sütjük.
Krumpli gombóccal és párolt káposztával tálaljuk.
Krumpli gombóc: 1 kg áttört burgonya, 0,5 kg liszt, 2 tojás.
Az áttört burgonyát a liszttel és a tojássárgájával összegyúrjuk, majd apró gombócokat formálunk belőle.
/Kútvölgyi Mihály: Juhételek 2002./