Római köményes bárányfasírt

Hozzávalók a bárányfasírthoz (kebab):

  • 60 dkg finomra darált bárányhús
  • 2 kisebb lila hagyma, apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 tk frissen őrölt fekete bors
  • 2 tk frissen őrölt római kömény
  • 12 db friss korianderág, apróra vágva
  • 1-2 ek olívaolaj a sütéshez

A puliszkához:

  • 5 dl tej
  • 5 dkg friss spenótlevél, megtisztítva
  • 8 levél friss bazsalikom, lecsipkedve
  • 8 levél friss menta, lecsipkedve
  • 5 dl víz
  • 2 ek olívaolaj
  • 20 dkg kukoricadara
  • 5 dkg hideg vaj, felkockázva
  • só,
  • fehér bors

A fokhagymás-szumákos joghurthoz:

  • 1 kis pohár (175 g) joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szumák (cserszömörce)
  • 1/4 tk só
Elkészítés

A húst összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk a lila hagymát, a fokhagymát, a friss és szárított fűszereket, sózzuk. Nedves kézzel kb. 5 cm-es hengereket formázunk a húsmasszából. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, majd minden oldalát aranybarnára sütjük.

A fokhagymát kissé szétlapítjuk a kés lapjával, majd apró darabokra vágjuk. A joghurtot alaposan kikeverjük a fokhagymával és a szumákkal, sózzuk.

A hozzávalókból puliszkát készítünk.