
Hozzávalók a bárányfasírthoz (kebab):
- 60 dkg finomra darált bárányhús
- 2 kisebb lila hagyma, apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 tk frissen őrölt fekete bors
- 2 tk frissen őrölt római kömény
- 12 db friss korianderág, apróra vágva
- 1-2 ek olívaolaj a sütéshez
- só
A puliszkához:
- 5 dl tej
- 5 dkg friss spenótlevél, megtisztítva
- 8 levél friss bazsalikom, lecsipkedve
- 8 levél friss menta, lecsipkedve
- 5 dl víz
- 2 ek olívaolaj
- 20 dkg kukoricadara
- 5 dkg hideg vaj, felkockázva
- só,
- fehér bors
A fokhagymás-szumákos joghurthoz:
- 1 kis pohár (175 g) joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál szumák (cserszömörce)
- 1/4 tk só
Elkészítés
A húst összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk a lila hagymát, a fokhagymát, a friss és szárított fűszereket, sózzuk. Nedves kézzel kb. 5 cm-es hengereket formázunk a húsmasszából. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, majd minden oldalát aranybarnára sütjük.
A fokhagymát kissé szétlapítjuk a kés lapjával, majd apró darabokra vágjuk. A joghurtot alaposan kikeverjük a fokhagymával és a szumákkal, sózzuk.
A hozzávalókból puliszkát készítünk.