Hozzávalók 4 személyre:
- 2 db kicsontozott báránycsülök,
- 2 dl száraz fehérbor,
- 2 dl víz,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 1 kiskanál őrölt fekete bors,
- só
Elkészítés
1. A húsból kivesszük a csontot, megmossuk, az összezúzott két fokhagymagerezddel alaposan bedörzsöljük, és kuktába tesszük. Ráöntjük a bort és a vizet, kevés sót adunk hozzá, majd közepes lángon 30 perc alatt puhára főzzük.
2. Kivesszük a húst a főzőléből, vastag szeletekre vágjuk, és egy tűzálló tálba fektetjük. Összezúzzuk a félretett két fokhagymagerezdet is, s a bors főzőlébe tesszük. A húst borssal, sóval fűszerezzük, és a fokhagymás levet rácsorgatjuk a szeletekre. Előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük. Tormával, foszlós kenyérrel melegen tálaljuk, friss zöldségekkel díszítjük.
Elkészítési idő: 80 perc