Pásztortarhonya

Hozzávalók:

  • 50 dkg apróra vágott bárány, vagy birka színhús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 dkg zsír
  • 15 dkg tarhonya
  • 3 szem burgonya
  • só,
  • bors
Elkészítés

Egyszerű étel a pásztortarhonya, melyet leginkább a juhászok a legeltetés körben főznek. Az aprított, zsíron pirított hagymára ráteszik a kicsi kockákra darabolt húst, elősütik, majd a tarhonyát rátéve, továbbpirítják. Sózzák, borsozzák, kockára vágott burgonyát adnak hozzá, majd annyi vizet öntenek rá, amennyi bővel ellepi. További főzés közben az ételt már nem lehet kavarni, csak az edényt rázogatni. Ha minden megpuhult és a vizet felvette, savanyúsággal lehet tálalni.

(Mucsi Imre, 1997. nyomán)