Pásztor pite


Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 evőkanál olaj
  • 1 hagyma
  • 1 répa
  • 2 kisebb zeller
  • fél kg darált hús (az angolok bárányból csinálják)
  • 1 babérlevél
  • 1 evőkanál Worcestershire szósz
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • bors
  • 4 nagyobb krumpli
  • 40 g vaj
  • 125 ml tej
Elkészítés

Az olajat forrósítsuk fel egy nagy serpenyőben. A hagymát, a répát és a zellert hámozzuk meg, majd kockázzuk fel kb. 1 centis darabokra. Ezeket a zöldségeket 5 percig pároljuk forró olajban. Adjuk hozzá a húst is, és addig kevergessük főzés közben, amíg kissé meg nem pirul. Mehet bele liszt is, amit kb. 2 percig kevergetünk, mielőtt bele nem tesszük a paradicsom pürét, a Worcestershire szószt és a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk és kb. 30 percig alacsony lángon főzzük. Amíg ez készül, főzzük meg a burgonyát sós vízben. Ha már elég puha, nyomkodjuk össze, adjuk hozzá a tejet, a vajat, némi sót és borsot. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy jénaiba öntsük bele a húsos ke­veréket, majd tegyük a tetejére a krumplipürét is. Jól simítsuk el, és addig süssük, amíg a tetején meg nem pirul. Melegen tálaljuk.

Gazdagíthatjuk zöldborsóval és kukoricával is.