Palócleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg birkaraguhús kockázott
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • babérlevél
  • köménymag
  • pirospaprika
  • 50 dkg zöldbab
  • 2 dl tejföl
  • 30 dkg burgonya
  • 1 evőkanál liszt
  • őrölt bors
  • olaj
Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk az előzőleg leforrázott kockázott birka raguhúst. Megsózzuk, babérlevéllel, őrölt borssal fűszerezzük és teszünk hozzá 1 gerezd apróra vágott fokhagymát. Fedő alatt rövid lével puhára pároljuk. Egy másik edényben megfőzzük a felkockázott burgonyát és a vágott zöldbabot. Rántást készítünk és berántjuk az összeöntött húst, burgonyát és zöldbabot. Jól felforraljuk és tálalás előtt tejföllel elkeverjük.