Hozzávalók 6 személyre:

  • 6 szelet báránykaraj
  • 30 dkg gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 6 vékony szelet sajt
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 2 kiskanál petrezselyemzöld
  • 2 kiskanál bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál bors
  • 1 dl olaj
Elkészítés

A hússzeleteket jól bedörzsöljük fokhagymával, bazsalikommal, őrölt borssal, majd 1 dl olajban egy napig érleljük. Lecsöpögtetjük, és egy evőkanál átszűrt páclében félig megsütjük. A gombát szeletekre vágjuk, majd a dinsztelt vöröshagymán tíz percig pároljuk. Sóval, őrölt borssal, petrezselyemzölddel fűszerezzük. A húsokat egymás mellé rakjuk a tepsibe, tetejükre halmozzuk a gombát, majd a sonkát, végül megszórjuk sajttal. Közepesen meleg sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad. Forrón tálaljuk.