Hozzávalók:

  • 2 fej jégsaláta
  • 5 dkg ruccola
  • 12 dkg uborka
  • 1 evőkanál méz
  • 2 db paradicsom
  • 20 szem fekete mag nélküli olívabogyó
  • 8 cl olíva olaj
  • fehér borecet
  • bors
  • foghagyma
  • ketchup
  • 20 dkg kecskehús
  • 10 dkg kecskesajt
  • bazsalikom levél
Elkészítés

A kecskehúst vékony csíkokra vágjuk és befűszerezzük (bors, foghagyma, bazsalikom, olaj) és hűtőben 1-2 napig érleljük.

A saláta alapanyagokat megmossuk, összevágjuk, és ízlésesen tálba tesszük.

Olajból, fehérborecetből, ketchupből, mézzel, csipetnyi sóval, és ha kell, egy kevés vízzel salátaecetet készítünk.

Az öntetet a salátára öntjük, és tálalásig hűtőbe tesszük.

A kecskehúst forró serpenyőben, kevés olajon megsütjük és elosztjuk a saláta tetején, majd rátesszük a sajtkockákat és az olívabogyókat is. Magvas toast-ot kínálunk hozzá.

/ Dr. Kukovics Sándor: Juh és kecske ételeinkből/