Hozzávalók:
- 2 fej jégsaláta
- 5 dkg ruccola
- 12 dkg uborka
- 1 evőkanál méz
- 2 db paradicsom
- 20 szem fekete mag nélküli olívabogyó
- 8 cl olíva olaj
- fehér borecet
- só
- bors
- foghagyma
- ketchup
- 20 dkg kecskehús
- 10 dkg kecskesajt
- bazsalikom levél
Elkészítés
A kecskehúst vékony csíkokra vágjuk és befűszerezzük (bors, foghagyma, bazsalikom, olaj) és hűtőben 1-2 napig érleljük.
A saláta alapanyagokat megmossuk, összevágjuk, és ízlésesen tálba tesszük.
Olajból, fehérborecetből, ketchupből, mézzel, csipetnyi sóval, és ha kell, egy kevés vízzel salátaecetet készítünk.
Az öntetet a salátára öntjük, és tálalásig hűtőbe tesszük.
A kecskehúst forró serpenyőben, kevés olajon megsütjük és elosztjuk a saláta tetején, majd rátesszük a sajtkockákat és az olívabogyókat is. Magvas toast-ot kínálunk hozzá.
/ Dr. Kukovics Sándor: Juh és kecske ételeinkből/