
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg bárányborda
- 50 dkg mozzarella
- 50 dkg paradicsom
- 50 dkg paprika
- 1 fej fokhagyma
- 0,5 l olaj
- ízlés szerint só, bors, rozmaring
- A körethez:
- 2 csésze rizs
- 4 csésze víz
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg spenótlevél
- 3 dkg vaj
- só
- bors
A szeletelt báránybordát sózzuk, borsozzuk és meghintjük friss rozmaringgal. Hozzáadunk egy kis zúzott fokhagymát, majd ebben a fűszerkeverékben legalább 12 órán át hűtőben pácoljuk. A pácolás után serpenyőben kérget sütünk rá (lezárjuk a húst, hogy az ízek benne maradjanak), majd tepsibe rakjuk. A felkarikázott paradicsomot, paprikát és a mozzarellát hozzáadjuk, ezzel kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
A körethez tegyük fel a rizst sós, forrásban lévő vízbe főni. Ezalatt a vajon pirítsuk meg a zúzott fokhagymát. Mossukmeg a spenótlevelet, csepegtessük le és vágjuk kisebb darabokra. Adjuk a fokhagymás margarinhoz és fonnyasszuk meg. Fűszerezzük sóval, borssal. Ha a rizs megfőtt, szűrjük le és keverjük hozzá a fokhagymás spenótlevelet.