Mozzarellás bárányborda spenótos rizzsel

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg bárányborda
  • 50 dkg mozzarella
  • 50 dkg paradicsom
  • 50 dkg paprika
  • 1 fej fokhagyma
  • 0,5 l olaj
  • ízlés szerint só, bors, rozmaring
  • A körethez:
  • 2 csésze rizs
  • 4 csésze víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg spenótlevél
  • 3 dkg vaj
  • bors
Elkészítés

A szeletelt báránybordát sózzuk, borsozzuk és meghintjük friss rozmaringgal. Hozzáadunk egy kis zúzott fokhagymát, majd ebben a fűszerkeverékben legalább 12 órán át hűtőben pácoljuk. A pácolás után serpenyőben kérget sütünk rá (lezárjuk a húst, hogy az ízek benne maradjanak), majd tepsibe rakjuk. A felkarikázott paradicsomot, paprikát és a mozzarellát hozzáadjuk, ezzel kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.

A körethez tegyük fel a rizst sós, forrásban lévő vízbe főni. Ezalatt a vajon pirítsuk meg a zúzott fokhagymát. Mossukmeg a spenótlevelet, csepegtessük le és vágjuk kisebb darabokra. Adjuk a fokhagymás margarinhoz és fonnyasszuk meg. Fűszerezzük sóval, borssal. Ha a rizs megfőtt, szűrjük le és keverjük hozzá a fokhagymás spenótlevelet.