
Hozzávalók 6 fő részére:
- 2 kg báránycomb, vagy lapocka
- 4-5 dl száraz fehérbor
- 3-4 evőkanál akácméz
- kb. 1 fej fokhagyma ízlés szerint
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- friss rozmaring ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
Elkészítjük a páclevet. A bort a mézzel, a fokhagymagerezdekkel (6 db, fokhagymanyomón átnyomva) és a fűszerekkel összekeverjük, teszünk bele néhány rozmaringágat. Beletesszük a húst. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Amikor kivesszük a pácból, éles késsel szétnyitjuk, teszünk rá még zúzott fokhagymát, sót, borsot és ráhelyezünk egy rozmaringágat. A húst összefogjuk, így helyezzük a tepsibe vagy üvegtálba. A húsok tetejére is teszünk a rozmaringból és öntünk rá jócskán a pácléből. Betesszük a 200 ºC-ra előmelegített sütőbe. Időnként rá kell nézni, forgatgatni, locsolgatni a lével. Ez kb. 3 óra. A sütőben a hús szépen szétnyílik, megpuhul és megsül. Vajon párolt zöldborsót és rizst teszünk mellé a tányérra, de új répával is nagyon finom!