marokkói báránypogácsa

Hozzávalók (2 személyre):

  • 50 dkg darált bárányhús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 2 evőkanál olívaolaj

A kuszkuszhoz:

  • 1,5 dl kuszkusz
  • 1 zöldségleves-kocka
  • 1 saláta cukkini
  • kevés olívaolaj

A mártogatóshoz:

  • 1 doboz görög joghurt
  • fél csokor petrezselyem
  • fél citrom reszelt héja
  • fél marék mentalevél
Elkészítés

A darált húshoz adjuk a fűszereket, az apróra vágott vöröshagymát, ill. fokhagymát, összedolgozzuk és hűtőbe tesszük. Jó bekeverni pár órával előbb, hogy az ízek össze tudjanak érni. A joghurtot összekeverjük a citromhéjjal és az apróra vágott mentával, ennek is jót tesz, ha áll egy kicsit a hűtőben. A cukkinit összekockázzuk, és kevés olívaolajon roppanósra sütjük magas lángon. Ezután a kuszkuszt egy tálba tesszük, és felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, amiben feloldottunk egy zöldségleves kockát. Lefedve 15 perc alatt felszívja a folyadékot, és készen is van, már csak hozzá kell keverni a megsütött cukkini kockákat. A húsmasszából fasírtokat formázunk. Az olívaolajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és 5-8 perc alatt közepes lángon a pogácsák mindkét oldalát pirosra sütjük.