Hozzávalók (2 személyre):
- 50 dkg darált bárányhús
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1 csipet őrölt fahéj
- 2 evőkanál olívaolaj
A kuszkuszhoz:
- 1,5 dl kuszkusz
- 1 zöldségleves-kocka
- 1 saláta cukkini
- kevés olívaolaj
A mártogatóshoz:
- 1 doboz görög joghurt
- fél csokor petrezselyem
- fél citrom reszelt héja
- fél marék mentalevél
A darált húshoz adjuk a fűszereket, az apróra vágott vöröshagymát, ill. fokhagymát, összedolgozzuk és hűtőbe tesszük. Jó bekeverni pár órával előbb, hogy az ízek össze tudjanak érni. A joghurtot összekeverjük a citromhéjjal és az apróra vágott mentával, ennek is jót tesz, ha áll egy kicsit a hűtőben. A cukkinit összekockázzuk, és kevés olívaolajon roppanósra sütjük magas lángon. Ezután a kuszkuszt egy tálba tesszük, és felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, amiben feloldottunk egy zöldségleves kockát. Lefedve 15 perc alatt felszívja a folyadékot, és készen is van, már csak hozzá kell keverni a megsütött cukkini kockákat. A húsmasszából fasírtokat formázunk. Az olívaolajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és 5-8 perc alatt közepes lángon a pogácsák mindkét oldalát pirosra sütjük.