Marinált báránycomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 szelet báránycomb (10 dkg-os)
  • 2 evőkanál olaj
  • 1/8 l száraz fehérbor
  • 1 evőkanál tarkabors
  • 1-1 teáskanál szárított zsálya, rozmaring és kakukkfı
  • krémhez:
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 450 g joghurt (natúr)
  • 2 dkg juhtúró
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • négyszínű bors ízlés szerint (frissen őrölt)
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • 1 evőkanál aprított snidling

Díszítéshez, körethez:

  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 db kígyóuborka
  • pár levél jégsaláta
  • 2 szál petrezselyem
     
Elkészítés

A bort és a fűszereket egy tálba tesszük, és 2-3 órára belehelyezzük a bárányszeleteket. Onnét kivéve leszárítjuk, beolajozzuk, és az előmelegített grillen oldalanként mintegy 4-5 percig sütjük.
A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, lehűtjük, és villával összetörjük.
A joghurtot lecsepegtetjük. Egy szűrőt kibélelünk 2-3 sor gézzel, és beleöntjük a joghurtot, hagyjuk lecsepegni. 2-3 óra alatt lecsepeg, és kb. az eredeti mennyiség fele lesz.

Hozzáadjuk a juhtúrót, joghurtot, borsot, fokhagymát fokhagymanyomón belenyomjuk, és jól összekeverjük. Megkóstoljuk, hogy elég sós-e (a juhtúró általában nagyon sós), ha szükséges sózzuk.

A zöldségeket megmossuk, és apró kockákra vágjuk. Kis kupacokat formálunk belőlük.

A karfiolkrémet petrezselyemmel és snidlinggel megszórjuk, zöldségekkel és a hússal tálaljuk.