
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 szelet báránycomb (10 dkg-os)
- 2 evőkanál olaj
- 1/8 l száraz fehérbor
- 1 evőkanál tarkabors
- só
- 1-1 teáskanál szárított zsálya, rozmaring és kakukkfı
- krémhez:
- 1 kisebb fej karfiol
- 450 g joghurt (natúr)
- 2 dkg juhtúró
- 1 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- négyszínű bors ízlés szerint (frissen őrölt)
- 1 evőkanál aprított petrezselyem
- 1 evőkanál aprított snidling
Díszítéshez, körethez:
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db paradicsom
- 1/2 db kígyóuborka
- pár levél jégsaláta
- 2 szál petrezselyem
A bort és a fűszereket egy tálba tesszük, és 2-3 órára belehelyezzük a bárányszeleteket. Onnét kivéve leszárítjuk, beolajozzuk, és az előmelegített grillen oldalanként mintegy 4-5 percig sütjük.
A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, lehűtjük, és villával összetörjük.
A joghurtot lecsepegtetjük. Egy szűrőt kibélelünk 2-3 sor gézzel, és beleöntjük a joghurtot, hagyjuk lecsepegni. 2-3 óra alatt lecsepeg, és kb. az eredeti mennyiség fele lesz.
Hozzáadjuk a juhtúrót, joghurtot, borsot, fokhagymát fokhagymanyomón belenyomjuk, és jól összekeverjük. Megkóstoljuk, hogy elég sós-e (a juhtúró általában nagyon sós), ha szükséges sózzuk.
A zöldségeket megmossuk, és apró kockákra vágjuk. Kis kupacokat formálunk belőlük.
A karfiolkrémet petrezselyemmel és snidlinggel megszórjuk, zöldségekkel és a hússal tálaljuk.