
Hozzávalók 2 főre:
- 40 dkg kecskehús
- 1 db tojás
- 1 db zsemle
- petrezselyem zöld
- 1 db kisebb spárgatök
- kapor zöld
- 2 dl tejföl
- 8 dkg vaj
- 2 dkg zsemlemorzsa
- gyömbérgyökér
- só
- bors
- cukor
- ecet
- olaj a sütéshez
Elkészítés
A húst ledaráljuk, hozzáadjuk az áztatott zsemlét, tojást, vágott petrezselyem zöldet, sót, borsot, reszelt gyömbért és összegyúrjuk. Egyenlő pogácsákat formázunk és olajban kisütjük. A tököt megtisztítjuk, egyenletes darabokra vágjuk, vajon megpároljuk, sózzuk, majd vágott kaporral meghintjük. Az elkészült tököt kiszedjük az edényből. A visszamaradt léhez adjuk a tejfölt, kiforraljuk és ízesítjük. Tálaláskor a tökdarabkákat tányérra tesszük, meglocsoljuk a tejföllel és mellétesszük a fasírtokat.