Kecskevagdalt kapros tökkel

Hozzávalók 2 főre:

  • 40 dkg kecskehús
  • 1 db tojás
  • 1 db zsemle
  • petrezselyem zöld
  • 1 db kisebb spárgatök
  • kapor zöld
  • 2 dl tejföl
  • 8 dkg vaj
  • 2 dkg zsemlemorzsa
  • gyömbérgyökér
  • bors
  • cukor
  • ecet
  • olaj a sütéshez
Elkészítés

A húst ledaráljuk, hozzáadjuk az áztatott zsemlét, tojást, vágott petrezselyem zöldet, sót, borsot, reszelt gyömbért és összegyúrjuk. Egyenlő pogácsákat formázunk és olajban kisütjük. A tököt megtisztítjuk, egyenletes darabokra vágjuk, vajon megpároljuk, sózzuk, majd vágott kaporral meghintjük. Az elkészült tököt kiszedjük az edényből. A visszamaradt léhez adjuk a tejfölt, kiforraljuk és ízesítjük. Tálaláskor a tökdarabkákat tányérra tesszük, meglocsoljuk a tejföllel és mellétesszük a fasírtokat.