
Hozzávalók 4 fő részére:
- 50 dkg kecskehús (vegyes, csont nélküli)
- 1 (1/2 fej) vöröshagyma
- 1 csapott tk só
- 1 kk őrölt bors
- 1 tk majoránna
- 1 kk őrölt kömény
- 1 ek mustár
- 1 dl főzőtejszín
- 3 dl húsleveslé (akár kockából vagy lehet ételízesítős víz)
- 1 csapott ek liszt
- 1 dl étolaj
Elkészítés
A húsról a kövéres vagy inas részeket kivágjuk, majd ledaráljuk a hagymával együtt. Ezután hozzáadjuk a mustárt, sót, borsot, majorannát és köményt. Jól összedolgozva, apró golyókat formázzunk. Felforrósított olajban a húsgolyókat, pár percig sütjük, míg egy kis színt kap minden oldala. A visszamaradt olajban elkeverünk 1 csapott ek lisztet, kicsit pirítjuk, majd a leveslével elkevert tejszínnel felöntjük és sűrűsödésig kevergetjük. A húsgolyókat, a szaftban 2-3 percig összefőzzük, időnként rázogatva. Párolt rizzsel és céklával tálaljuk.