Kecskegulyás (Múcsony)

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csontos kecskehús
  • 2 db burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kanálnyi zsír
  • fűszerpaprika
  • köménymag
  • őrölt bors

Joghurtos fánk (Sipos Edéné, Mórichida)

  • 6 ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 pohár kb. 1,5 dl juhjoghurt
  • 2,5 ml Süssina édesítőszer
Elkészítés

Kecskegulyás (Múcsony)

Az apró kockákra vágott hagymát a zsíron megpirítjuk, rátesszük a kockákra vágott, előre leforrázott kecskehúst, paprikával, sóval, borssal rövid ideig továbbpirítjuk. 2 liternyi vízzel felengedjük, köménymaggal ízesítve főzzük. Félfővésbe hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, együtt puhára főzzük. Szezonálisan paprikával, paradicsommal, lecsóval ízesítjük. Van aki galuskával gazdagítja a levest.

Joghurtos fánk (Sipos Edéné, Mórichida)

Összekeverjük a hozzávalókat, amíg sima, híg galuskatészta állagú nem lesz. Egy kiskanál (ez adja az adagot) és egy evőkanál segítségével gömböket formálunk, és 120 °C-os olajban kisütjük. Amennyiben a fánkocskák gömb alakúak, akkor maguktól megfordulnak az olajban, ha ez nem sikerül, aranybarna színig forgatni kell azokat. Porcukorral megszórva és lekvárral tálaljuk.