![Kecskegulyás (Múcsony)](/sites/default/files/styles/full_width/public/media/images/kecskegulyas.jpg?itok=USuw_zLO)
Hozzávalók:
- 0,5 kg csontos kecskehús
- 2 db burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kanálnyi zsír
- só
- fűszerpaprika
- köménymag
- őrölt bors
Joghurtos fánk (Sipos Edéné, Mórichida)
- 6 ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 pohár kb. 1,5 dl juhjoghurt
- 2,5 ml Süssina édesítőszer
Kecskegulyás (Múcsony)
Az apró kockákra vágott hagymát a zsíron megpirítjuk, rátesszük a kockákra vágott, előre leforrázott kecskehúst, paprikával, sóval, borssal rövid ideig továbbpirítjuk. 2 liternyi vízzel felengedjük, köménymaggal ízesítve főzzük. Félfővésbe hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, együtt puhára főzzük. Szezonálisan paprikával, paradicsommal, lecsóval ízesítjük. Van aki galuskával gazdagítja a levest.
Joghurtos fánk (Sipos Edéné, Mórichida)
Összekeverjük a hozzávalókat, amíg sima, híg galuskatészta állagú nem lesz. Egy kiskanál (ez adja az adagot) és egy evőkanál segítségével gömböket formálunk, és 120 °C-os olajban kisütjük. Amennyiben a fánkocskák gömb alakúak, akkor maguktól megfordulnak az olajban, ha ez nem sikerül, aranybarna színig forgatni kell azokat. Porcukorral megszórva és lekvárral tálaljuk.