Kecske flekken pityókás salátával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80-90 dkg darabolt kecskehús
  • bors ízlés szerint
  • 1 dl tejföl
  • 1 teás kanál Piros arany (csemege)
  • a salátához (fejenként):
  • 2-3 szem pityóka (burgonya)
  • 1-2 főtt tojás
  • 1 kis fej lilahagyma
  • olaj
  • bors ízlés szerint
Elkészítés

Előző nap bepácoljuk a kecskehúst: sóval, borssal, és tejföllel elkevert Piros Arannyal bekenjük.  Másnap gyenge lángon megfelelő méretű edényben puhára pároljuk a húst, amit utána már csak megmelegítünk a faszénparázs felett, ekkor kapja meg a füstös, igazi flekken ízt.

A pityóka  salátához a főtt burgonyát feldaraboljuk, hozzá szeleteljük a főtt tojásokat, a lilahagymát. Megszórjuk sóval, borssal, meglocsoljuk napraforgó olajjal, összekeverjük és érleljük pár órát.