
Hozzávalók 4 személyre:
- 80-90 dkg darabolt kecskehús
- só
- bors ízlés szerint
- 1 dl tejföl
- 1 teás kanál Piros arany (csemege)
- a salátához (fejenként):
- 2-3 szem pityóka (burgonya)
- 1-2 főtt tojás
- 1 kis fej lilahagyma
- olaj
- só
- bors ízlés szerint
Elkészítés
Előző nap bepácoljuk a kecskehúst: sóval, borssal, és tejföllel elkevert Piros Arannyal bekenjük. Másnap gyenge lángon megfelelő méretű edényben puhára pároljuk a húst, amit utána már csak megmelegítünk a faszénparázs felett, ekkor kapja meg a füstös, igazi flekken ízt.
A pityóka salátához a főtt burgonyát feldaraboljuk, hozzá szeleteljük a főtt tojásokat, a lilahagymát. Megszórjuk sóval, borssal, meglocsoljuk napraforgó olajjal, összekeverjük és érleljük pár órát.