![Joghurtban pácolt bárány kebab](/sites/default/files/styles/full_width/public/media/images/joghurtban-pacolt-barany-kebab.jpg?itok=WgNsSyxM)
Hozzávalók 4 fő részére:
- 80 dkg bárány comb (csont nélkül)
- A Joghurtos Páchoz:
- 2,5 dl joghurt – zsírszegény
- 2 evőkanál olívaolaj - extra szűz
- 2 bő evőkanál citromlé
- 1 evőkanál rozmaring (friss, vagy szárított)
- 1 teáskanál só - tengeri
- 0,5 teáskanál feketebors (őrölt)
- 6 db pita
- tzatziki
Elkészítés
A joghurthoz először hozzáadjuk az olívaolajat és a citromlevet. Majd hozzáadjuk a sót, a felaprított rozmatingot és a borsot is. Keverjük össze alaposan. A báránycombot pucoljuk meg és aprítsuk 2x2, vagy 3x3 cm-es darabokra. Tegyük és alaposan forgassuk meg a húst, a joghurtos pácba. Folpackkal lefedve minimum 1, de inkább 2 napig hűtőben pácoljuk. Pácolás után a nyársakra szúrjunk pálcánként
6 db húst. Grillen, közepes hőfokon, olívaolajjal lekent rácson oldalanként 7-8 percig süssük. Fontos, hogy ne legyen túl nagy a hő, mert megég! Tzatzikivel, pitával kínáljuk!