
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 40 dkg báránycomb
- 2 ek. olaj
- 1 tk. szárított provence-i fűszerkeverék
- 4 dl erőleves (kockából)
- 1 babérlevél
- 25 dkg zöld hüvelyű zöldbab
- 30 dkg piros és sárga színű paprika
- 6 dkg hosszú szemű rizs
- pár szál petrezselyemzöld
- 2-3 ág menta
- 1,5 dl zsírszegény joghurt
- 2 ek. citromlé
- 0,5 citrom reszelt héja
- só
- bors
- a díszítéshez citromkarika
A vöröshagymát vékony hasábokra vágjuk. A fokhagymát présen átnyomjuk. A felkockázott bárányhúst a felhevített olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kétféle hagymát, rövid ideig együtt sütjük, majd sóval, borssal és a provence-i fűszerkeverékkel ízesítjük. A levessel felöntjük, beletesszük a babérlevelet, és fedő alatt 25-30 percig pároljuk.
A hosszában csíkokra feldarabolt paprikákat a megtisztított zöldbabbal együtt a húshoz adjuk, és 25-30 percig pároljuk. Közben a rizst kétszeres mennyiségű forrásban lévő, sós vízbe szórjuk, és fedő alatt, alacsony hőfokon 15 percig pároljuk.
A petrezselyemzöldből a díszítéshez keveset félreteszünk. A többit és a mentát csíkokra metéljük. A joghurtot a mentával, 1 ek. citromlével meg a citromhéjjal összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk. A ragut sóval, borssal és a maradék citromlével ízesítjük. Kitálaljuk, joghurtot kanalazunk rá, és a felaprított petrezselyemzölddel meghintjük. A félretett petrezselyemlevelekkel díszítjük, és párolt rizzsel körítjük.
(Extra Tina konyha 2006/1.)