Hirtelen sült fokhagymás juhmáj

Hozzávalók:

  • 60 dkg juhmáj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Frissen őrölt bors
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 jó kiskanál fűszerpaprika
  • 15 dkg füstölt kenyérszalonna
  • 80 dkg burgonya
  • 5 dl olaj a sütéshez
  • Házi savanyúság
Elkészítés

A megmosott lecsepegtetett juhmájat félujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd a zúzott fokhagymával, az őrölt borssal fűszerezzük. A füstölt szalonnát kicsi kockákra vágjuk, kisütjük a zsírját, és kiszedjük belőle a ropogós szalonna kockákat.

Ezután a forró szalonna zsírban megsütjük a lisztbe forgatott májszeletek minden oldalát, úgy hogy a közepük kicsit rózsaszín maradjon, mert így a legfinomabb, és ha elkészültek, tálra szedjük.

A körethez a meghámozott burgonyát cikkekre daraboljuk, a forró olajban megsütjük, és lecsepegtetve papírszalvétával bélelt tálba szedjük.

Tálaláskor a sült burgonyát tányérra halmozzuk, melléfektetjük a fokhagymás májat, forrón megszórjuk kevés fűszerpaprikával, petrezselyemmel díszítjük, és külön házi savanyúságot kínálunk mellé.