Gyros

Hozzávalók:

  • 50 dkg birkacomb, vagy lapocka, csíkokra vágva (színhús)
  • 1 tasak gyros fűszerkeverék
  • 1 kiskanál fokhagymasó
  • 0,5 dl olívaolaj
  • mirelit hasábburgonya ízlés szerint
  • Saláta hozzávalói:
  • 1 lila hagyma
  • 1 veres hagyma
  • 1 kígyóuborka, kisebb
  • 3 paradicsom
  • 1/2 fej fehér káposzta
  • 1 doboz csemegekukorica, kisebb
  • 1 pohár joghurt
  • 1 pohár tejföl, vagy 2 kicsi pohár natúr joghurt
  • 1 tasak tzaziki por
Elkészítés

A megmosott, leszárított húst egy nagy tálba tesszük, rászórjuk a gyrospor egy részét, valamint a fokhagymasót, felöntjük az olívaolajjal, majd jól összekeverjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól átjárják, pácolódjon.

Wokban kevés olajon kezdjük sütni. Amikor a hús már majdnem megpuhult hozzáadjuk a mirelit hasábburgonyát és együtt készre pirítjuk. A gyros friss salátával finom igazán, melyet a következők szerint készítünk el.

A zöldségeket apróra összevágjuk, majd a joghurtot és tejfölt összekeverjük tasakos tzaziki porral. Fogyasztás előtt  a hűtőben állni hagyjuk.