
Hozzávalók:
- 50 dkg birkacomb, vagy lapocka, csíkokra vágva (színhús)
- 1 tasak gyros fűszerkeverék
- 1 kiskanál fokhagymasó
- 0,5 dl olívaolaj
- mirelit hasábburgonya ízlés szerint
- Saláta hozzávalói:
- 1 lila hagyma
- 1 veres hagyma
- 1 kígyóuborka, kisebb
- 3 paradicsom
- 1/2 fej fehér káposzta
- 1 doboz csemegekukorica, kisebb
- 1 pohár joghurt
- 1 pohár tejföl, vagy 2 kicsi pohár natúr joghurt
- 1 tasak tzaziki por
Elkészítés
A megmosott, leszárított húst egy nagy tálba tesszük, rászórjuk a gyrospor egy részét, valamint a fokhagymasót, felöntjük az olívaolajjal, majd jól összekeverjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól átjárják, pácolódjon.
Wokban kevés olajon kezdjük sütni. Amikor a hús már majdnem megpuhult hozzáadjuk a mirelit hasábburgonyát és együtt készre pirítjuk. A gyros friss salátával finom igazán, melyet a következők szerint készítünk el.
A zöldségeket apróra összevágjuk, majd a joghurtot és tejfölt összekeverjük tasakos tzaziki porral. Fogyasztás előtt a hűtőben állni hagyjuk.