Gyors bárány

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált sovány bárányhús
  • 3 tk szárított vegyes illatos fűszer ízlés szerint, vagy szárított oregánó
  • 2,5 dkg szárított paradicsom, apróra vágva
  • 4 db sima mini naan (indiai lepény kenyér)
  • 5 dkg bébi spenótlevél
  • 5 dkg reszelt mozzarella sajt
  • olívaolaj
  • jó balzsamecet, ízlés szerint
Elkészítés

Egy nagy tapadásmentes serpenyőben szárazon megpirítjuk a darált húst 2 teáskanál szárított fűszerrel vagy oregánóval és napon szárított paradicsommal 6-8 percig, amíg a hús meg nem sül. Sózzuk ízlés szerint, ha szükséges fűszerezzük még. A naanokat egy tepsibe tesszük, és egyenletesen megszórjuk a spenótlevéllel. Kanalazzuk rá a báránykeveréket, fedjük a mozzarella sajttal és a maradék szárított fűszerekkel. Hintsük meg olívaolajjal. Süssük mérsékelt grill alatt 3-4 percig, vagy amíg a sajt meg nem olvad. Csepegtessük meg egy kevés balzsamecettel (ízlés szerint), és azonnal tálaljuk ropogós salátával.

Naan alaptészta recept 8 darabhoz:

2 tk instant élesztőt 1,2 dl langyos vízzel elkeverve állni hagyjuk 10 percig. majd hozzákeverünk 4 ek olívaolajat, 5 púpozott ek joghurtot és 1 db tojást. Összekeverünk 35 dkg lisztet 1 tk sóval, majd több részletben dolgozzuk a joghurtos masszába robotgép gyúrópálcájával. Lisztezett felületen tovább dagasszuk kézzel 5 percig, amíg ruganyos tésztát kapunk. Cipóvá formázva egy olajjal kikent tálba, úgy, hogy mindenhol érje az olaj. Letakarva, meleg helyen kelesszük 1 órát, majd finoman átgyúrjuk, és egyforma részekre osszuk. Mindet kerekre gömbölyítjük, majd kilapítjuk. Szárazon tűzforróra hevített serpenyőbe tesszük egyen- ként, és fedő alatt sütjük pár percig, amíg felpúposodik és kis fekete hólyagok keletkeznek az alján. Ekkor lapáttal megfordítjuk, és fedő nélkül foltosra sütjük a másik felén is. Végül tetszés szerint tisztított vagy olvasztott vajjal megkenjük, illetve olívaolajjal, és megszórjuk aprított zöldfűszerekkel, magvakkal. Amíg elkészül mind, a kész naanokat konyharuhában tartjuk melegen.