Hozzávalók:

  • 8 szelet bárányborda ( 6 dkg/db)
  • őrölt fehér bors
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál só
  • 4 evőkanál reszelt torma
  • 1 evőkanál borecet
  • 1 kiskanál cukor
  • 1  mokkáskanál mustár
  • 1 dl tejszín
Elkészítés

A szószhoz a reszelt tormát, az ecetet, a cukrot, a sót és a borecetet összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a tormakeverékhez. A báránybordákat kevés olajjal megkenjük, borssal megszórjuk, majd harminc percig állni hagyjuk. Fél óra után a húst grillen, mindkét oldalán 3-4 percig sütjük, kevés sóval megszórjuk és előmelegített lemezen egymás mellé rakjuk őket. Melegen tálaljuk, köretként tormaszószt és barna kenyeret kínálunk mellé.