Hozzávalók:
- 8 szelet bárányborda ( 6 dkg/db)
- őrölt fehér bors
- 4 evőkanál olaj
- 1 kiskanál só
- 4 evőkanál reszelt torma
- 1 evőkanál borecet
- 1 kiskanál cukor
- 1 mokkáskanál mustár
- 1 dl tejszín
Elkészítés
A szószhoz a reszelt tormát, az ecetet, a cukrot, a sót és a borecetet összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a tormakeverékhez. A báránybordákat kevés olajjal megkenjük, borssal megszórjuk, majd harminc percig állni hagyjuk. Fél óra után a húst grillen, mindkét oldalán 3-4 percig sütjük, kevés sóval megszórjuk és előmelegített lemezen egymás mellé rakjuk őket. Melegen tálaljuk, köretként tormaszószt és barna kenyeret kínálunk mellé.