![Grillezett báránykotlett](/sites/default/files/styles/full_width/public/media/images/baranykotlet.jpg?itok=Gz8JhbBM)
Hozzávalók (4 személyre):
- 1 közepes hagyma
- 5 evőkanál olaj
- 1/2 teáskanál aprított zsázsa
- 1/4 teáskanál aprított kakukkfű
- 1/4 teáskanál aprított majoránna
- 1 evőkanál citromlé
- őrölt bors
- 4 vékony vagy dupla báránykotlett
Elkészítés
A finomra vágott hagymát és a fűszereket, az olajat, a citromlét és a sót egy kis edénybe tesszük, marinádot (grillpác) készítünk. A bárányhúst megmossuk, szárazra töröljük. Többször bevágjuk egy éles késsel, majd lapos edénybe fektetjük, a marinádot ráöntjük, s egy éjszakán át a hűtőszekrénybe lefedve érleljük.
A grillezés előtt a marinádból kivesszük, lecsöpögtetjük, a marinádot félretesszük. Grillezés alatt ezzel többször bekenjük, míg megsül. Grillezett zöldségekkel tálaljuk, ízlés szerint összeállítva.