Grillezett báránykotlett

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 közepes hagyma
  • 5 evőkanál olaj
  • 1/2 teáskanál aprított zsázsa
  • 1/4 teáskanál aprított kakukkfű
  • 1/4 teáskanál aprított majoránna
  • 1 evőkanál citromlé
  • őrölt bors
  • 4 vékony vagy dupla báránykotlett
Elkészítés

A finomra vágott hagymát és a fűszereket, az olajat, a citromlét és a sót egy kis edénybe tesszük, marinádot (grillpác) készítünk. A bárányhúst megmossuk, szárazra töröljük. Többször bevágjuk egy éles késsel, majd lapos edénybe fektetjük, a marinádot ráöntjük, s egy éjszakán át a hűtőszekrénybe lefedve érleljük.

A grillezés előtt a marinádból kivesszük, lecsöpögtetjük, a marinádot félretesszük. Grillezés alatt ezzel többször bekenjük, míg megsül. Grillezett zöldségekkel tálaljuk, ízlés szerint összeállítva.