
Hozzávalók:
- 1,2 kg csontos báránykaraj
- Só, frissen őrölt színes bors
- 2 evőkanál mustár
- 0,8 dl olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál friss rozmaring
A körethez:
- 60 dkg főtt orsótészta
- 2 db paradicsom
- 2 db főtt tojás
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1-1 db kisebb piros-zöld kaliforniai paprika
- 10 dkg csiperke
- 10 dkg zöldborsó
- 3 dl majonéz
- 1 dl tejföl
- Só, frissen őrölt bors
- 1 evőkanál mustár
- 1 kis csokor petrezselyem
A csontos báránykaraj szeletek húsos részét kicsit megklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. A mustárt az olajjal elkeverjük, beleszórjuk az aprított fokhagymát, a rozmaringot, bekenjük vele a hússzeleteket, majd fóliával letakarjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni.
A salátához a főtt leszűrt kihűtött orsótésztát salátás tálba szórjuk, majd hozzáadjuk a kimagozott kockákra vágott paradicsomot, a meghámozott főtt tojást, a vöröshagymát, a kaliforniai paprikákat, a megmosott gombát, a roppanósra főtt zöldborsót.
Az öntethez a majonézt a tejföllel elkeverjük, majd sóval, borssal, a mustárral, az aprított petrezselyemmel fűszerezzük, és összeforgatjuk a zöldséges tésztasalátával.
Még hűtőben hűl, a pácolt karajszeleteket grillen pirosra sütjük.
Tálaláskor a grillezett bárányt tányérra fektetjük, és külön tálkában kínáljuk mellé a hideg tésztasalátát.