Grillezett bárányhús

Hozzávalók:

  • 1,2 kg csontos báránykaraj
  • Só, frissen őrölt színes bors
  • 2 evőkanál mustár
  • 0,8 dl olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál friss rozmaring

A körethez:

  • 60 dkg főtt orsótészta
  • 2 db paradicsom
  • 2 db főtt tojás
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1-1 db kisebb piros-zöld kaliforniai paprika
  • 10 dkg csiperke
  • 10 dkg zöldborsó
  • 3 dl majonéz
  • 1 dl tejföl
  • Só, frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kis csokor petrezselyem

 

Elkészítés

A csontos báránykaraj szeletek húsos részét kicsit megklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. A mustárt az olajjal elkeverjük, beleszórjuk az aprított fokhagymát, a rozmaringot, bekenjük vele a hússzeleteket, majd fóliával letakarjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni.

A salátához a főtt leszűrt kihűtött orsótésztát salátás tálba szórjuk, majd hozzáadjuk a kimagozott kockákra vágott paradicsomot, a meghámozott főtt tojást, a vöröshagymát, a kaliforniai paprikákat, a megmosott gombát, a roppanósra főtt zöldborsót.

Az öntethez a majonézt a tejföllel elkeverjük, majd sóval, borssal, a mustárral, az aprított petrezselyemmel fűszerezzük, és összeforgatjuk a zöldséges tésztasalátával.

Még hűtőben hűl, a pácolt karajszeleteket grillen pirosra sütjük.

Tálaláskor a grillezett bárányt tányérra fektetjük, és külön tálkában kínáljuk mellé a hideg tésztasalátát.