Hozzávalók:

  • 1 bárány máj, szív, tüdő (kezdőknek tüdő nélkül)
  • 1 fej hagyma finomra vágva
  • 3-4-5 új hagyma (attól függ, hogy mekkorák), finomra vágva (először hozzáadni a
  • fehér részt és a víz hozzáadása előtt közvetlenül a zöld részt)
  • 2 EK finomra aprított kapor
  • 2 citrom
  • 2-3 tojás
  • só, bors
  • 4 csapott ek vaj
  • bárány csontleves 2 bögre/fő
  • rizs 1 EK/ fő
  • A csontleves helyett ha van bárány láb ezt rögtön a levesbe is teheted és nem kell külön levest főzni.
Elkészítés

Összes szervet jól át kell mosni.
Egyesével ki kell főzni (1 percig forró vízben) kivenni és hagyni kihűlni. Minden szervvel megismételni ezt.

Mikor kihűltek apró kockákra kell vágni azokat.
A vajat fel kell olvasztani egy serpenyőben és a hagymát aranysárgára kell benne pirítani, majd hozzá kell adni az apróra vágott szerveket és az újhagymát.

Mindent alaposan össze kell keverni, majd hozzáadni az apróra vágott kaprot, sót, borsot. add hozzá a csontlevest és forrald fel. Add hozzá a megfelelő mennyiségű rizst és párold lassú tűzön. A tojás fehérjét és sárgáját külön kell venni egy-egy tálba és a fehérjét felverni habbá, majd a sárgáját hozzáadni és összekeverni.Hozzáadni lassan a citromok levét és folyamatosan össze kell keverni. Merőkanállal lassan a tojáshoz adjuk a levest, összekeverjük és még 2-3 kanálnyit adunk hozzá és jól összekeverjük, mielőtt hozzáadjuk a következőket. Lassan hozzá kell adni a tojás keveréket anélkül, hogy a leves összerántaná azt és finoman egyenletesre keverni.

Nem szabad túl sokat keverni és nagyon felmelegíteni.
Az egészet visszaönteni a levesbe és összerázni.