
Hozzávalók:
- 3 dkg Feta sajt
- 25 dkg darált bárány hús
- 1 db cukkini
- 0,8 dl szójaszósz
- 3 dkg zsemlemorzsa
- 0,5 dkg petrezselyem
- 0,5 dkg menta levél
- 30 dkg krumpli
- 8 dkg natúr joghurt
- 2 db lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál oreganó
- olívaolaj ízlés szerint
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Előmelegítjük a sütőt 220 ºC/ légkeveréses 200 ºC/gáztűzhely esetén 7-esre. Felvágjuk a cukkinit kockára. Meghámozzuk a lilahagymákat, majd az egyiket lereszeljük, míg a másikat gerezdekre vágjuk. Felkarikázzuk a krumplit (a héja maradhat) kb. 1 cm vastagságúra. Egy tálba tesszük a lereszelt lilahagymát a darált hússal, a zsemlemorzsával és a szója szósszal együtt, teszünk hozzá sót, borsot. Jól összenyomkodjuk, amíg össze nem keveredik. 10 gombócot formálunk belőle. A krumplit, cukkinit, lilahagyma gerezdeket beletesszük egy tepsibe.Rászórjuk az oreganót, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal és megszórjuk sóval, és jól összekeverjük. Hozzátesszük a húsgombócokat a tepsibe, és 20-25 percig sütjük,amíg minden arany barna lesz. Közben a menta leveleket leszedjük a száráról és felaprítjuk. Felaprítjuk a fokhagymát is. Összekeverjük egy kis tálba a fele menta levelet, a fokhagymát és a joghurtot egy kis olívaolajjal, és egy kis sóval, ez a fokhagymás joghurt. Felaprítjuk a petrezselymet a szárával együtt. A zöldséges húsgombócokat találjuk a joghurttal az oldalán. Megszórjuk a petrezselyemmel, a maradék mentával és a Feta sajtot rátörjük. Jó étvágyat kívánunk!