
Hozzávalók 4 személyre:
- 1,2 kg báránycomb színhús
- só
- 1 tk. őrölt bors
- erőleveskocka
- 50 dkg laskagomba
- 3 dkg vaj
- 1 ek. liszt
- 2 ek. mustár
- 20 szelet bacon
- 2 ek. olaj
- 2 dl tejszín
- 20 dkg koktélparadicsom
A galuskához:
- 50 dkg liszt
- 3 db tojás
- 1 dkg vaj
- só
A bárányhúst 10 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük.
1-1 szelet húst 2 szelet baconnal betakarjuk, majd feltekerjük, és összetűzzük. 2 ek. felhevített olajon megpirítjuk. Erőleves kockával feloldott 0,25 liter vízzel felöntjük, és lefedve puhára pároljuk.
A laskagombát szeletekre vágjuk, kissé megsózva vajon puhára pároljuk, hozzáadjuk az elfelezett vagy negyedekre vágott koktélparadicsomot, és még néhány percig tovább sütjük. Liszttel megszórjuk, egy percig keverjük, majd felöntjük a pecsenyelével elkevert tejszínnel.
Közben elkészítjük a galuskát, majd az olvasztott vajon átforgatjuk. Tálalásnál 1-1 göngyölt hús mellé szedjük a galuskát, és félig leöntjük a paradicsomos gombával.
(Hal-, vad-, bárány- és ürühússal készült ételek (Ica néni receptjei))