Göngyölt bárányhús paradicsomos gombával, galuskával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,2 kg báránycomb színhús
  • 1 tk. őrölt bors
  • erőleveskocka
  • 50 dkg laskagomba
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek. liszt
  • 2 ek. mustár
  • 20 szelet bacon
  • 2 ek. olaj
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg koktélparadicsom

A galuskához:

  • 50 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 1 dkg vaj

  •  
Elkészítés

A bárányhúst 10 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük.
1-1 szelet húst 2 szelet baconnal betakarjuk, majd feltekerjük, és összetűzzük. 2 ek. felhevített olajon megpirítjuk. Erőleves kockával feloldott 0,25 liter vízzel felöntjük, és lefedve puhára pároljuk.

A laskagombát szeletekre vágjuk, kissé megsózva vajon puhára pároljuk, hozzáadjuk az elfelezett vagy negyedekre vágott koktélparadicsomot, és még néhány percig tovább sütjük. Liszttel megszórjuk, egy percig keverjük, majd felöntjük a pecsenyelével elkevert tejszínnel.

Közben elkészítjük a galuskát, majd az olvasztott vajon átforgatjuk. Tálalásnál 1-1 göngyölt hús mellé szedjük a galuskát, és félig leöntjük a paradicsomos gombával.

(Hal-, vad-, bárány- és ürühússal készült ételek (Ica néni receptjei))