citromos bárányleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg kicsontozott báránycomb
  • 1 kis vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál só
  • 1 mokkáskanál szegfűbors
  • 1-1 kiskanál kakukkfű és tárkony
  • 1 hegyes édes zöldpaprika
  • 2-2 sárgarépa és gyökér
  • 4-5 szem csiperkegomba
  • 15 dkg fagyasztott (idényben friss) zöldborsó
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 kis citrom leve
Elkészítés

A húst lehártyázzuk, 1 centis kockákra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk, olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a húst és a  zúzott   fokhagymát és még 4-5 percig tovább pirítjuk. Bő 1,5 liter vízzel felöntjük, megsózzuk, fűszerezzük, felforraljuk. A paprikát egészben, a kétféle répát fél karikákra vágva adjuk hozzá. Lefedve kis lángon kb. 1 óra alatt puhára főzzük. A főzés vége felé a cikkekre vágott gombát és a még fagyos zöldborsót is belefőzzük. A tejfölt a liszttel elkeverjük, egy keveset a forró levesből belemerítünk, a levest ezzel sűrítjük. Citromlével ízesítjük.