Hozzávalók 1 személyre:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kb. 15 dkg báránycomb egyben
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1,5 dl paradicsompüré
  • 1/2 doboz (425 ml) nagyszemű fehér bab
  • fehér bors
Elkészítés

A vöröshagymát felkarikázzuk. A kakukkfű leveleket lecsipkedjük.A fokhagymagerezdet felaprítjuk. A megmosott húst megtöröljük, majd 1 evőkanál felhevített olajon megpirítjük. A serpenyőből kivéve sütőpapírral kibélelt tepsibe 15 percig sütjük.Sózzuk, borsozzuk és melegen tartjuk.Közben kis serpenyőben a maradék olajat felforrósítjuk. Megpirítjuk benne a kétféle hagymát, majd hozzáadjuk a kakkukfű leveleket, megszórjuk cukorral és közepes hőfokon karamellizáljuk.Felöntjük a paradicsomlével és belevegyítjük a paradicsompürét, beleszórjuk a babot, majd közepes hőfokon, a forrástól számítva 2-3 percig főzzük. Sóval, borssal tetszés szerint ízesítjük, majorannával és kakukkfűvel díszítjük. Kenyér illik hozzá.