
Hozzávalók:
- 1 evőkanál zsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 evőkanál fűszerpaprika
- 1,2 kg csontos birka apróhús
- Só, frissen őrölt bors
- 1 kiskanál őrölt fűszerkömény
- 2 dl száraz vörösbor
- 1 db csípős zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- Friss házikenyér
- Házi savanyúság
Elkészítés
A forró zsíron megpirítjuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kicsi kockákra darabolt zöldpaprikát, paradicsomot, kicsit tovább pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, és összekeverjük.
Ezután hozzáadjuk a megmosott csontos birka apróhúst, sóval, borssal, az őrölt fűszerköménnyel ízesítjük, félig felöntjük vízzel, majd ha felforrt lefedve közepes tűzön háromnegyed puhulásig pároljuk. Közben, ha kell, kevés vízzel pótoljuk a szaftját. Most felöntjük a vörösborral, és készre pároljuk.
Ha elkészült a birkapörkölt forrón tálaljuk, majd friss házikenyeret, házi savanyúságot kínálunk mellé.