
Hozzávalók 10 főre:
- 3 kg vegyes bárány vagy birkahús
- 2-2,5 kg hordós fejeskáposzta, metélt szélességre vágva
- 25 dkg zsír vagy olaj
- 50 dkg vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3 dl főzőtejszín
- 3 dl paradicsomlé vagy vörösbor
- 2 ek csemege piros arany, ízlés szerint erős is lehet
- só
- őrölt bors
- őrölt kömény
- babérlevél
- delikát
- a rántáshoz: 1 ek zsír, őrölt paprika, liszt
Elkészítés
Az összevágott hagymát üvegesre dinszteljük, majd egy nagy edénybe, hozzáadjuk a felkockázott húst. Fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével vagy vörösborral és annyi vízzel, amennyivel a levest szoktuk készíteni. Beletesszüka többi fűszert és lassútűzön főzzük. Ha a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a metéltre vágott káposztát és tovább főzzük. Közben elkészítjük a rántást, elkeverjük a tejszínnel és egy kis lével, óvatosan a leveshez adjuk és készre főzzük. Paprikaszeletekkel díszíthetjük.