
Hozzávalók:
- 60 dkg birkahús, (ha csontos akkor 80 dkg)
- 30 dkg szárazbab
- sárgarépa, fehérrépa
- 2 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd foghagyma
- 5 dkg zsír
- 2 kanál paradicsompüré
- 5 dkg zsír
- zöldpaprika
- ízlés szerint só
- pirospaprika
- borsikafű, v. bors
- csombor
- köménymag
Elkészítés
A szárazbabot előző nap vízben áztatjuk. Az alaposan megtisztított birkahúst kockákra vágjuk és mint a pörköltet feltesszük.
Mikor a hús félig megpuhult a beáztatott babot és a zöldséget beletesszük, együtt puhára főzzük.
Az elkészített csipetkét a legvégén belefőzzük. / Bölcsházy Sándor: Birka szakácskönyv 1987./