Birkahúsos babgulyás

Hozzávalók:

  • 60 dkg birkahús, (ha csontos akkor 80 dkg)  
  • 30 dkg szárazbab
  • sárgarépa, fehérrépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd foghagyma
  • 5 dkg zsír
  • 2 kanál paradicsompüré
  • 5 dkg zsír
  • zöldpaprika
  • ízlés szerint só
  • pirospaprika
  • borsikafű, v. bors
  • csombor
  • köménymag
Elkészítés

A szárazbabot előző nap vízben áztatjuk. Az alaposan megtisztított birkahúst kockákra vágjuk és mint a pörköltet feltesszük.

Mikor a hús félig megpuhult a beáztatott babot és a zöldséget beletesszük, együtt puhára főzzük.

Az elkészített csipetkét a legvégén belefőzzük. / Bölcsházy Sándor: Birka szakácskönyv 1987./