Hozzávalók:
- 4 nagyobb birkaszelet
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 8 dkg zeller
- 1 babérlevél
- 1 kiskanál rozmaring
- 1 kiskanál egész bors
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál kapor
- 8 dkg vaj
- 3 kiskanál liszt
- 2 dl húsleves
- só
- 1 mokkáskanál mustár
- 1 mokkáskanál citromlé
Elkészítés
A birkaszeleteket gondosan kikloppfoljuk, majd fél liter vízbe főzni kezdjük. A lébe kairkára vágott sárgarépát, fehérrépát, szeletekre vágott zellert, négybe vágott vöröshagymát adunk, majd babérlevéllel, rozmaringgal, egész borssal, sóval fűszerezzük. Öt percnyi forralás után a tűzhelyről levesszük, lehűtjük, majd egy napig érleljük. A léből kiemelve lecsöpögtetjük, majd kevés olajban mindkét oldalát készre sütjük. Közben a vajat felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet, felengedjük forró húslevessel. Beletesszük az apróra vágott kaporlevelet, sóval, citromlével és kevés mustárral fűszerezzük, majd jól kiforraljuk. Vajas burgonyával tálaljuk.