Hozzávalók:

  • 4 nagyobb birkaszelet
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 8 dkg zeller
  • 1 babérlevél
  • 1 kiskanál rozmaring
  • 1 kiskanál egész bors
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál kapor
  • 8 dkg vaj
  • 3 kiskanál liszt
  • 2 dl húsleves
  • 1 mokkáskanál mustár
  • 1 mokkáskanál citromlé
Elkészítés

A birkaszeleteket gondosan kikloppfoljuk, majd fél liter vízbe főzni kezdjük. A lébe kairkára vágott sárgarépát, fehérrépát, szeletekre vágott zellert, négybe vágott vöröshagymát adunk, majd babérlevéllel, rozmaringgal, egész borssal, sóval fűszerezzük. Öt percnyi forralás után a tűzhelyről levesszük, lehűtjük, majd egy napig érleljük. A léből kiemelve lecsöpögtetjük, majd kevés olajban mindkét oldalát készre sütjük. Közben a vajat felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet, felengedjük forró húslevessel. Beletesszük az apróra vágott kaporlevelet, sóval, citromlével és kevés mustárral fűszerezzük, majd jól kiforraljuk. Vajas burgonyával tálaljuk.