bazsalikomos birkacomb

Hozzávalók (4 személyre):

  • 70 dkg birkacomb
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 8 dkg zeller gumó
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 mokkáskanál ecet
  • 1 kiskanál petrezselyemzöld
  • 2 kiskanál bazsalikom
  • 1 kiskanál őrölt bors
  • 1 kiskanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 dl húsleves
  • 2 dl olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés

A birkacombot szeletekre vágjuk, majd megkenjük zúzott fokhagymával, egy kiskanál bazsalikommal, kevés őrölt borssal, majd 2 dl olajjal felengedjük és hűtőben egy napig érleljük. Másnap lecsepegtetjük, majd két evőkanál olajon elősütjük. Az olajból kivesszük és melegen tartjuk. A sárgarépát, a fehérrépát és a zellert szeletekre vágjuk, és a visszamaradt olajon néhány percig pároljuk. Visszatesszük a hússzeleteket, majd a petrezselyemzölddel, sóval, a maradék bazsalikommal, őrölt borssal ízesítjük. Negyedóra múlva a húsokat újra kiemeljük, a zöldségeket liszttel megszórjuk, fölengedjük a húslevessel, majd belerakjuk a húst és lassú tűzön puhára pároljuk. Ecettel, mustárral utóízesítjük, és vajas burgonyával tálaljuk.