
Hozzávalók (4 személyre):
- 70 dkg birkacomb
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 8 dkg zeller gumó
- 1 kiskanál mustár
- 1 mokkáskanál ecet
- 1 kiskanál petrezselyemzöld
- só
- 2 kiskanál bazsalikom
- 1 kiskanál őrölt bors
- 1 kiskanál liszt
- 1 evőkanál olaj
- 2 dl húsleves
- 2 dl olaj
- 1 gerezd fokhagyma
A birkacombot szeletekre vágjuk, majd megkenjük zúzott fokhagymával, egy kiskanál bazsalikommal, kevés őrölt borssal, majd 2 dl olajjal felengedjük és hűtőben egy napig érleljük. Másnap lecsepegtetjük, majd két evőkanál olajon elősütjük. Az olajból kivesszük és melegen tartjuk. A sárgarépát, a fehérrépát és a zellert szeletekre vágjuk, és a visszamaradt olajon néhány percig pároljuk. Visszatesszük a hússzeleteket, majd a petrezselyemzölddel, sóval, a maradék bazsalikommal, őrölt borssal ízesítjük. Negyedóra múlva a húsokat újra kiemeljük, a zöldségeket liszttel megszórjuk, fölengedjük a húslevessel, majd belerakjuk a húst és lassú tűzön puhára pároljuk. Ecettel, mustárral utóízesítjük, és vajas burgonyával tálaljuk.