
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg kicsontozott báránycomb
- 6 dkg vaj
- 4 evőkanál méz
- só
- fél-fél mokkáskanál reszelt gyömbér és őrölt kurkuma
- 1 csapott kiskanál őrölt fahéj
- késhegynyi őrölt bors
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 25 dkg kimagozott, jófajta aszalt szilva
A báránycombot megmossuk, leszárítjuk, 3 centis kockákra vágjuk, és a vajon körös-körül fehéredésig sütjük. A méz felét rálocsoljuk, kissé megsózzuk, a gyömbérrel, a kurkumával, a fahéjjal meg a borssal fűszerezzük. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és 3-3,5 deci vízzel együtt a húshoz adjuk. Fölforraljuk, lefödjük, majd kis lángon kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk.
Hűlni hagyjuk, hogy a tetején összegyűlt zsírt lekanalazhassuk róla, különben fűszeres leve élvezhetetlen lesz. Ezután újra a tűzre tesszük, és az aszalt szilvát beleszórjuk. (Ha a szárított gyümölcs túl kemény, a hús főzésének idejére hideg vízbe áztatjuk.) A maradék mézet hozzáadjuk, néhány percig főzzük. Ha a leve túl híg, egy kevés lisztes vagy keményítős habarással sűrítjük, végül utánaízesítjük.
Párolt rizs vagy burgonyafánk illik hozzá köretnek.