Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg bárányoldalas
  • 15 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg gomba
  • 8 dkg karfiol
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 kiskanál tárkony
  • 2 dl tejszín
  • 1 tojás sárgája
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • A galuskához:
  • 7 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 dl víz
Elkészítés

A bárányoldalast  hideg vízben átmossuk, majd kockákra vágjuk. Kevés zsiradékban megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a húst, 10 percig pirítjuk. Fölengedjük vízzel, hozzáadjuk a kis hasábokra vágott sárgarépát, apróra vágott tárkonnyal és sóval ízesítjük, majd 30 percig főzzük. Miután a hús félig megpuhult hozzáadjuk a kockákra vágott gombát, a rózsária szedett karfiolt, a zöldborsót és tovább főzzük. Miután a hús és a zöldségek megpuhultak a tejszínt összekeverjük a tojássárgájával és a liszttel, behabarjuk vele a levest, majd jól kiforraljuk. Közben a 7 dkg lisztet eldolgozzuk a tojással, hozzáadjuk a vizet, kevés sót és galuskatésztát gyúrunk belőle. Galuskaszaggatón bő forrásban lévő vízbe szaggatjuk, és 10 percig főzzük. A galuskát tálaláskor a levesbe tesszük, majd friss apróra vágott petrezselyem zölddel megszórva tálaljuk.