Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg bárányoldalas
- 15 dkg sárgarépa
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg gomba
- 8 dkg karfiol
- 1 fej vöröshagyma
- 2 kiskanál tárkony
- 2 dl tejszín
- 1 tojás sárgája
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
- só
- A galuskához:
- 7 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 dl víz
A bárányoldalast hideg vízben átmossuk, majd kockákra vágjuk. Kevés zsiradékban megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a húst, 10 percig pirítjuk. Fölengedjük vízzel, hozzáadjuk a kis hasábokra vágott sárgarépát, apróra vágott tárkonnyal és sóval ízesítjük, majd 30 percig főzzük. Miután a hús félig megpuhult hozzáadjuk a kockákra vágott gombát, a rózsária szedett karfiolt, a zöldborsót és tovább főzzük. Miután a hús és a zöldségek megpuhultak a tejszínt összekeverjük a tojássárgájával és a liszttel, behabarjuk vele a levest, majd jól kiforraljuk. Közben a 7 dkg lisztet eldolgozzuk a tojással, hozzáadjuk a vizet, kevés sót és galuskatésztát gyúrunk belőle. Galuskaszaggatón bő forrásban lévő vízbe szaggatjuk, és 10 percig főzzük. A galuskát tálaláskor a levesbe tesszük, majd friss apróra vágott petrezselyem zölddel megszórva tálaljuk.