Bárányhússal töltött birsalma

Hozzávalók:

  • 6 közepes nagyságú birs
  • 12 ek darált bárányhús
  • 3 ek főtt passzírozott zöldborsó
  • 3 ek reszelt hagyma
  • bors
  • 2 ek olaj
  • 1 ek méz
  • 2 ek vaj
  • víz
Elkészítés

Vágjuk ki a birs csutkás részét, öntsünk rá forró vizet, hagyjuk állni 20 percig. Pirítsuk üvegesre a vöröshagymát az olajban. Adjuk hozzá a húst, borsót, borsot, sót és keverjük össze. Töltsük meg a birseket, állítsuk szorosan egymás mellé tűzálló edényben. Öntsünk rá 2 ujjnyi vizet, locsoljuk meg a mézzel, tegyünk rájuk darabka vajat. Lassú tűzön lefedve pároljuk 25-30 percig. Forrón tálaljuk.