Báráyhúsos fasírt

Hozzávalók:

  • 1 kg darált bárányhús
  • 1 db tojás
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Só, frissen őrölt bors
  • 2 szál zeller zöld
  • 0,5 dl olaj

A körethez:

  • 70 dkg tisztított burgonya
  • 4 dkg vaj
  • Forró tej
Elkészítés

A darált bárányhúst keverő tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, sóval, borssal, az aprított zeller zölddel fűszerezzük, és jól, összedolgozzuk, hogy egyneművé váljon.

Ezután 5-6 dekás darabokat veszünk belőle, vizes kézzel kigömbölygetjük, és hosszúkásra formázzuk.

Végül kicsit meglapítva grillen, vagy forró serpenyőben a kevés olajon pirosra sütjük.

A körethez a burgonyát kisebb darabokra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és burgonyatörővel összetörjük. Most hozzáadjuk a puha vajat, majd annyi forró tejet öntünk bele, hogy krémes-lágy burgonyapürét kapjunk, és kézi habverővel könnyű-habosra keverjük.

Tálaláskor a burgonyapürét tányérra halmozzuk, és melléfektetjük a bárányhús. Paradicsommal, zöldpaprikával, zeller zölddel díszítjük.