
Hozzávalók 4 személyre:
- 60-70 dkg húsos báránycsont,
- 10 dkg sóska,
- 4 dkg rizs,
- 2 tojás sárgája,
- 2 dl tejföl
- só,
- bors
Elkészítés
A báránycsontokat enyhén sós, bő hideg vízben feltesszük főni. Mikor felforrt, a lángot takarékra állítjuk, a leves habját szűrőkanállal leszedjük, és addig főzzük, míg a hús leválik a csontról. Ha megfőtt, a levet átszűrjük, és újból felforraljuk. Hozzáadjuk a megmosott rizst, a sóskát és a csontokról leszedett húst. Kevés borssal, és ha még szükséges, sóval ízesítjük. Ha a rizs megfőtt, elzárjuk a lángot, majd a tojássárgájákat kikavarjuk a tejföllel, kevés forró levessel és hozzáöntjük az ételhez.
A recepteket lektorálta és az ételeket készítette Liptai Zoltán mesterszakács.