Bárányhúsleves

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg báránylábszár
  • 1 csomag leveszöldség
  • 15 dkg cérnametélt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 fej gomba
  • bors
  • sáfrány
  • babérlevél
Elkészítés

A darabolt lábszárat megtisztítjuk, hideg vízben feltesszük főni és mikor felforrt, lehabozzuk. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségféléket, a hagymát, fokhagymát, a sáfrányt, babérlevelet, fűszerzzük és kb. 1 órát főzzük. A levest leszűrjük, a húst kicsontozzuk és a zöldségekkel, gombával együtt a levesbe visszatesszük. Sós vízben a cérnametéltet kifőzzük, a leveshez adjuk és forrón tálaljuk.