
Hozzávalók:
- egy fiatal kb. 1,4 kg-os csontos báránycomb
- 1 ek magyaros fűszerkeverék
- 3 evőkanál olaj
A körethez:
- 1,5 kg burgonya
- 30 dkg vöröshagyma (lehet friss apró gyöngyhagyma)
- kb. 1 ek magyaros fűszerkeverék
- 1 csokor petrezselyem
- 3-9 ek olaj
A combot hártyáitól megtisztítjuk, majd a húst a lábszár végződésénél körbevágjuk, hogy szépen lesülhessen a csontról. A magyaros fűszerkeveréket az olajba keverjük, alaposan a húsba dörzsöljük, egy nagy tepsibe fektetjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 170 °C) 25-30 percen át sütjük. A körethez a burgonyát meg a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk (a gyöngyhagymát egészben hagyjuk). A magyaros fűszerkeverékkel meg a fölaprított petrezselyemmel megszórjuk, az olajat hozzáadjuk, és jól összekeverjük. Az elősütött báránycomb köré halmozzuk, és a sütőbe visszatolva további kb. 1 órán át sütjük. Közben a húst többször megforgatjuk, a köretet megkevergetjük. Akkor jó, ha a hús megpirul, és a burgonyával meg a hagymával teljesen egyszerre puhul meg. Savanyúsággal díszítve tálaljuk. A báránycombot a rostjaira merőlegesen kezdjük szeletelni, tányérra rakjuk, és a hagymás krumplit melléhalmozzuk.