
Hozzávalók:
- 50 dkg bárányborda
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- csipetnyi rozmaring
- 4-5 babérlevél
- 2 kávéskanálnyi köménymag
- 2-3 dkg pirospaprika
- 2 dl tejföl, 2 evőkanál mustár
- 2 dl étolaj
- 4 dkg liszt
- 1 kiskanál Erős Pista
Elkészítés
A felszeletelt báránybordát sóval, borssal fűszerezzük, majd 2-3 órát állni hagyjuk. A húst lisztben megforgatjuk és felhevített olajban elősütjük, majd félre tesszük. Az átszűrt pecsenyeolajban ledinszteljük a vöröshagymát, fokhagymát, majd kevés só, köménymag és babérlevél hozzáadásával dinszetljük még egy kicsit. Az elősütött húst ehhez rakjuk, majd kb. 2 dl vízzel, Erős Pista és pirospaprika hozzáadásával készre főzzük. Végül rozmaringos, tejfölös, mustáros habarással ízesítjük. Nokedlivel tálaljuk.