Bárányborda pikáns szószban

Hozzávalók:

  • 50 dkg bárányborda
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • csipetnyi rozmaring
  • 4-5 babérlevél
  • 2 kávéskanálnyi köménymag
  • 2-3 dkg pirospaprika
  • 2 dl tejföl, 2 evőkanál mustár
  • 2 dl étolaj
  • 4 dkg liszt
  • 1 kiskanál Erős Pista
Elkészítés

A felszeletelt báránybordát sóval, borssal fűszerezzük, majd 2-3 órát állni hagyjuk. A húst lisztben megforgatjuk és felhevített olajban elősütjük, majd félre tesszük. Az átszűrt pecsenyeolajban ledinszteljük a vöröshagymát, fokhagymát, majd kevés só, köménymag és babérlevél hozzáadásával dinszetljük még egy kicsit. Az elősütött húst ehhez rakjuk, majd kb. 2 dl vízzel, Erős Pista és pirospaprika hozzáadásával készre főzzük. Végül rozmaringos, tejfölös, mustáros  habarással ízesítjük. Nokedlivel tálaljuk.