Bárányborda kelbimbós-gombás körettel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 evőkanál olívaolaj,
  • 1 kiskanál paprikakrém,
  • 8 gerezd fokhagyma,
  • 1 csokor rozmaring,
  • só,
  • bors,
  • 80 dkg bárányborda,
  • 20 db kelbimbó,
  • 40 dkg csiperkegomba
Elkészítés

4 evőkanál olívaolajból, a paprikakrémből, a zúzott fokhagymából, apróra vágott rozmaringból, sóból, borsból páclevet készítünk, és a bárányborda szeleteket beleforgatva ebben hagyjuk állni egy éjszakát. A félbevágott kelbimbókat és a gombákat sózzuk, borsozzuk, felöntjük 1 deci vízzel, majd kicsit roppanósra pároljuk. Tálalás előtt 2 evőkanál közepesen forró olívaolajra szedjük és átforgatjuk. A pácolt húsokat oldalanként 5-6 percig grillezzük, és a gombás-kelbimbós körettel tálaljuk.

A recepteket lektorálta és az ételeket készítette Liptai Zoltán mesterszakács.