
Hozzávalók 4 személyre:
- 6 evőkanál olívaolaj,
- 1 kiskanál paprikakrém,
- 8 gerezd fokhagyma,
- 1 csokor rozmaring,
- só,
- bors,
- 80 dkg bárányborda,
- 20 db kelbimbó,
- 40 dkg csiperkegomba
Elkészítés
4 evőkanál olívaolajból, a paprikakrémből, a zúzott fokhagymából, apróra vágott rozmaringból, sóból, borsból páclevet készítünk, és a bárányborda szeleteket beleforgatva ebben hagyjuk állni egy éjszakát. A félbevágott kelbimbókat és a gombákat sózzuk, borsozzuk, felöntjük 1 deci vízzel, majd kicsit roppanósra pároljuk. Tálalás előtt 2 evőkanál közepesen forró olívaolajra szedjük és átforgatjuk. A pácolt húsokat oldalanként 5-6 percig grillezzük, és a gombás-kelbimbós körettel tálaljuk.
A recepteket lektorálta és az ételeket készítette Liptai Zoltán mesterszakács.