Hozzávalók:
- 30 dkg bárányaprólék
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 1 vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 babérlevél
- 1 kiskanál tárkony
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsíradék
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál citromlé
- 5 dl húsleves
Elkészítés
A bárányaprólékot egy percig forrásba lévő vízbe tesszük, majd hideg vízben jól átmossuk. Kis kockákra vágjuk, és a zsíradékban megpirított vöröshagymán megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd babérlevéllel, apróra vágott tárkonnyal fűszerezzük. A sárgarépát és a fehérrépát kockákra vágjuk, a húshoz adjuk, megsózzuk, majd fölengedjük húslevessel, és fedő alatt, takarékon főzzük. Közben elkészítjük a rántást, hozzáöntjük a tejfölt, és besűrítjük vele a levest. Citromlével meglocsoljuk, majd jól kiforraljuk.