Hozzávalók:

  • 30 dkg bárányaprólék
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 babérlevél
  • 1 kiskanál tárkony
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsíradék
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál citromlé
  • 5 dl húsleves
Elkészítés

A bárányaprólékot egy percig forrásba lévő vízbe tesszük, majd hideg vízben jól átmossuk. Kis kockákra vágjuk, és a zsíradékban megpirított vöröshagymán megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd babérlevéllel, apróra vágott tárkonnyal fűszerezzük. A sárgarépát és a fehérrépát kockákra vágjuk, a húshoz adjuk, megsózzuk, majd fölengedjük húslevessel, és fedő alatt, takarékon főzzük. Közben elkészítjük a rántást, hozzáöntjük a tejfölt, és besűrítjük vele a levest. Citromlével meglocsoljuk, majd jól kiforraljuk.