Bárány steak sárgarépával

Hozzávalók 2 fő részére:

  • 6 db csontos hússzelet
  • vadhoz való szegfűborsos-borókabogyós fűszerkeverék
  • bors
  • olaj

A körethez:

  • 3 db répa
  • vaj
  • bors
  • cukor
  • 2-3 burgonya
  • olaj
Elkészítés

Enyhén besóztam, borsoztam és vadhoz való szegfűborsos-borókabogyós fűszerkeverékkel is meghintettem, ami jól illik a bárány ízéhez. A pár csepp olajjal megkenegetett barányszeletkéket szárazon felhevített öntöttvas serpenyőben sütöttem, egyik oldalon 3 percig, a másik oldalon két percig.Utána néhány percig lefedve pihentettem a húst. Még előzőleg megreszeltem három fej sárgarépát és besózva, borsozva, nagyon enyhén cukrozva vajon megpároltam. (Vajon párolva sokkal finomabb.) Időközben elkészült a sült krumpli is, jöhet a tálalás. Puha, belül rózsaszínű szeletkék, nagyon zamatos a fiatal bárány steak. A párolt sárgarépa pedig remekül illik mellé.

http://lepcsankparty.blog.hu/2017/04/03/barany_steak_sargarepaval