![Bárány steak sárgarépával](/sites/default/files/styles/full_width/public/media/images/baranysteak.jpg?itok=RLLjhJzB)
Hozzávalók 2 fő részére:
- 6 db csontos hússzelet
- vadhoz való szegfűborsos-borókabogyós fűszerkeverék
- bors
- só
- olaj
A körethez:
- 3 db répa
- vaj
- só
- bors
- cukor
- 2-3 burgonya
- olaj
Enyhén besóztam, borsoztam és vadhoz való szegfűborsos-borókabogyós fűszerkeverékkel is meghintettem, ami jól illik a bárány ízéhez. A pár csepp olajjal megkenegetett barányszeletkéket szárazon felhevített öntöttvas serpenyőben sütöttem, egyik oldalon 3 percig, a másik oldalon két percig.Utána néhány percig lefedve pihentettem a húst. Még előzőleg megreszeltem három fej sárgarépát és besózva, borsozva, nagyon enyhén cukrozva vajon megpároltam. (Vajon párolva sokkal finomabb.) Időközben elkészült a sült krumpli is, jöhet a tálalás. Puha, belül rózsaszínű szeletkék, nagyon zamatos a fiatal bárány steak. A párolt sárgarépa pedig remekül illik mellé.
http://lepcsankparty.blog.hu/2017/04/03/barany_steak_sargarepaval